5 manieren om even te ontstressen

      Reacties uitgeschakeld voor 5 manieren om even te ontstressen

Stress is slecht voor je, zo kan het voor haaruitval, slaaptekort en op lange termijn zelfs voor hartproblemen zorgen. Om dat te voorkomen, moet je de stress los kunnen laten, maar hoe doe je dat?

 

Ontstressen kun je op oneindig veel manieren doen, het hangt er maar net vanaf wat jij fijn vindt. Wat wel belangrijk is dat je echt even helemaal je hoofd leeg kunt maken. Zorg ervoor dat je de stress even helemaal vergeet en dat je tot rust komt. Wij geven je een beetje inspiratie voor wat voor soort dingen je zou kunnen doen.

Lees een boek

Met een boek kun je een totaal andere wereld in stappen. In die wereld hoef je je helemaal geen zorgen te maken over al die dingen in de echte wereld. Verdiep je in het verhaal en stop pas als je weer lekker in je vel zit (of als het boek uit is natuurlijk).

Stap lekker in een bubbelbad of de sauna

Wellness staat bekend om zijn ontspannende werking en dat is niet voor niets. Er is niks zo fijn als even wegzakken in een jacuzzi, waarvan de bubbels je gespannen rugspieren zachtjes masseren, of even weg zweten in een heerlijk warme sauna natuurlijk. Een jacuzzi of sauna is echter niet iets dat je zomaar in huis hebt, hiervoor moet je vaak de deur uit om bijvoorbeeld naar een wellness centrum te gaan. Natuurlijk kun je ook een jacuzzi of sauna kopen. Er zijn verschillende bedrijven waar je een jacuzzi of sauna kunt aanschaffen, zoals Elite Wellness. Dit bedrijf levert producten van hoge kwaliteit voor in de tuin of voor in de badkamer.

Luister muziek of een podcast

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoont dat, voornamelijk klassieke muziek, positieve effecten kan hebben op de ontspanning van verschillende diersoorten, waaronder honden, paarden en, ja, de mens. Wil je dus een middagje ontspannen, dan kun je gerust even wat klassieke muziek aanzetten. Ga tussendoor wat opruimen of poetsen. Een opgeruimd en schoon huis kan wonderen doen voor je gemoedstoestand. Ook het luisteren van een podcast kan goed helpen, al hangt dat wel af van wat voor soort podcast je luistert. Zo is een rustige podcast over bijvoorbeeld geschiedenis of verhalen een stuk rustgevender dan een podcast over nieuws, oorlogen of onopgeloste moorden.

Maak een boswandeling of strandwandeling

Duik even de natuur in. Uit onderzoek blijkt dat mensen van slechts dertig minuten per dag in de natuur al gelukkiger worden. Alleen dat al zou reden genoeg moeten zijn om dagelijks een kleine wandeling te maken. Daarbij kun je met een bos of strandwandeling ook even heerlijk je hoofd leegmaken. Door de verandering van omgeving geef je je hersenen de kans om nieuwe ideeën te bedenken. De rust en stilte van de natuur kan een echte opluchting zijn, na een lange, chaotische werkdag. Om nóg een pluspunt te geven van een korte wandeling in de natuur: je bent ook nog eens aan het bewegen, wat natuurlijk erg gezond is.

Doe even helemaal niks

Hiervoor zou iedereen wekelijks minimaal een uur in moeten plannen. Ook van niks doen is namelijk bewezen dat dit enorm positieve effecten heeft op je gestel en vooral op je creativiteit. Door minimaal een uur achter elkaar niks te doen, ga je je vervelen. Het enige wat je dan kunt doen is denken en dan bedenk je dus werkelijk de gekste dingen. De meeste dingen kunnen weer direct de prullenbak in, maar sommige dingen zijn ook hartstikke nuttig. Daarbij is het enorm goed voor je, als je veel stress ervaart, om gewoon even je rust te pakken en dus even niks te doen. Zet daarom je telefoon uit en ga een uur lang op de bank zitten. Je mag geen tv kijken, geen muziek luisteren, niks eten of drinken, niet je nagels knippen of vijlen. Helemaal niks. Gewoon even zitten en denken. Kijk dan maar eens hoe je je na een uur voelt.