Botox, botox of botox

      Reacties uitgeschakeld voor Botox, botox of botox

Op het moment van schrijven bestaan zijn er 3 soorten merken die de rimpels van botulinetoxine voorzien. Dit zijn namelijk: Botox, Dysport en Bocouture. Botox is veruit het bekendste merk, alleen is het niet zo dat dit merk een stuk beter is dan de andere merken. In principe zul je geen verschil zien tussen de verschillende merken, ze zijn echter wel allemaal een klein beetje anders.

Botox

Botox wordt geleverd in verschillende soorten verpakkingen. Zo wordt Botox geleverd in grote verpakkingen van 100 E, deze hoeveelheid is bedoeld voor de behandeling van verschillende medische aandoeningen. De kleine verpakkingen Botox gaan onder de naam Vistabel. Deze zijn geschikt voor de kleine cosmetische ingrepen, denk hierbij vooral aan de behandeling van rimpels (voorhoofdrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes, bunny rimpels, gummy smile).

In principe is Botox geschikt voor ieder rimpel. Indien er behandeld wordt met 20 eenheden van Vistabel moet dit ervoor zorgen dat de komende 3 tot 4 maanden geen rimpel is te zien op de behandelde plaats. Botox zorgt ervoor dat de desbetreffende spier die de rimpel veroorzaakt niet meer aangespannen kan worden, dit zorgt dan voor een vermindering van de vouwen/ lijntjes (oftewel rimpels) in het gezicht.

Botox is ook te gebruiken tegen het overmatig zweten. In dit geval zorgt Botox ervoor dat signalen worden geblokkeerd. Hierdoor komt het ‘zweetsignaal’ niet aan en heeft dit als gevolg dat je minder gaat zweten.

Dysport

De kleine verpakking van Dysport gaat onder de naam Azzalure. Azzalure verschilt niet of nauwelijks van de andere botox merken qua werking. Wat wel verschilt met andere merken is het aantal eenheden dat nodig is voor een behandeling. De 20 eenheden van Botox die nodig zijn bij een rimpelbehandeling komen niet overeen met de hoeveelheid Dysport die nodig is. Voor een rimpelbehandeling met Dysport heb je geen 20 maar 50 eenheden nodig. Dit heeft echter geen invloed op de prijs die betaald moet worden voor een behandeling met Dysport.

Bocouture

Bocouture is in principe hetzelfde als Botox, alleen zit er in Bocouture minder eiwitten. Een voordeel hiervan is, dat het (bijna) niet mogelijk is dat je er immuun voor bent. Een behandeling met bocouture werkt dus in principe altijd. Bocouture hoeft, in tegenstelling tot Botox en Dysport, niet gekoeld bewaart te worden. Hierdoor is het makkelijk voor cosmetische artsen die door het land reizen. Zij hoeven dan geen koelbox van locatie naar locatie mee te nemen.