De bruiloftsspeech

      Reacties uitgeschakeld voor De bruiloftsspeech

Het is iets waar je van tevoren misschien niet heel erg over nadenkt, maar de speeches op je bruiloft zijn één van de meest memorabele dingen van die dag. In de drukke tijden van tegenwoordig, is een bruiloftspeech hét moment om stil te staan bij dit bijzondere moment, bij de liefde en bij wat de ander voor jou betekent. Je neemt echt de tijd voor elkaar, de tijd om iemand in het zonnetje te zetten, en om de dag zo speciaal mogelijk te maken. Een bruiloftspeech is erg bepalend voor de sfeer op je trouwdag en het fijne gevoel dat je na afloop houdt. Linda: “Als ik terugdenk aan mijn eigen bruiloft, zijn de speeches van mijn vader en beste vrienden, iets waar ik nog vaak aan denk! De intieme setting, de mooie woorden en de emotionele gezichten, zal ik nooit vergeten…”

Heb jij mensen gevraagd om te speechen op jouw bruiloft, of ga je misschien zelf wel speechen op de bruiloft van dierbaren? Het is een hele eer om te mogen speechen op iemands grote dag. Je wilt het natuurlijk onvergetelijk maken! Dat maakt het gelijk ook extra spannend, want een goede speech geven is niet gemakkelijk. Een goede bruiloftspeech, die het bruidspaar levenslang zal koesteren, bevat mooie woorden over het bruidspaar en draait helemaal om het bruidspaar. Daarnaast is het heel belangrijk dat je de speech op een oprechte manier, vanuit je hart, geeft. Alleen dan kun jij ook de harten van het bruidspaar en de gasten raken!

Maar hoe maak en geef je nu een onvergetelijke bruiloftspeech? En wat moet je bijvoorbeeld echt níet doen? Een kijkje op het internet laat al snel duizenden tips zien over het maken van een speech. Hier staan goede en slechte adviezen, praktische en minder praktische adviezen, tussen. Voordat je het weet ben je uren aan het kijken, zonder dat je een letter op papier hebt.

Daar moet je vooral de tijd voor nemen, en dus op tijd beginnen. Met wat leuke dingetjes die het paar heeft meegemaakt, wat minder grapig was, en vergeet ook niet wat er nu zo bijzonder was aan de Ring met diamant die de bruid nu draagt als trouwring.

Maak de speech niet te zakelijk, maar losjes met humor. Je zult zien dat het een succes gaat worden.