De smartphone, kunnen we nog wel zonder?

Als er vandaag de dag één apparaat is dat ons lief is, dan is het wel onze smartphone. Smartphones beheersen voor een groot deel ons leven, zo lijkt het soms. Ze vervangen niet alleen kalenders, agenda’s en fotoalbums, maar ook telefoongesprekken. Hoe kan dat, vraag je je af? Nou: WhatsApp en andere social media messengers vervangen de meer traditionele manier van communiceren (face to face gesprekken en bellen). Er zijn mensen die beweren dat we door smartphones minder communiceren met elkaar. Dit is maar zeer de vraag, want we communiceren misschien wel meer dan ooit met elkaar, alleen doen we dit op een andere manier. De smartphone voorziet wat dit aspect betreft zeker in een behoefte. Even een kort berichtje werkt snel en efficiënt en je kunt zien of de ontvanger jouw chatje heeft ontvangen en/of gelezen.

 

smartphone

 

Is het alleen maar rozengeur en maneschijn?

Een smartphone hebben is één, je leven er door laten beheersen is twee. Door de snelle manier van berichtgeving en het feit dat je eigenlijk 24/7 online bent, lijkt het wel eens of de mobiele telefoon de dienst uitmaakt en de regie over je leven overneemt. Met name onder jongeren ligt verslaving aan de smartphone op de loer. Wanneer je echter de juiste balans hebt gevonden met betrekking tot het gebruik van de mobiele telefoon, dan is het een accessoire die je leven gemakkelijker maakt. We leven in een snelle en jachtige maatschappij. Smartphones helpen ons overzicht te creëren. De agendafunctie is hierin zeker belangrijk, helemaal als je deze agenda synchroniseert met die van anderen bijvoorbeeld jouw partner. Dubbele afspraken behoren tot het verleden en je bent altijd op de hoogte van elkaars doen en laten. Als je daar behoefte aan hebt, uiteraard.

 

Personaliseren

Je mobiele telefoon heb je vrijwel altijd bij je. Natuurlijk wil je dat deze er een beetje hip en trendy uitziet en liefst in een stijl die bij jou past. Met andere woorden, personaliseren heeft ook zijn intrede gedaan in de wereld van het mobieltje. De manier waarop je dit kunt doen is door middel van smartphonehoesjes. Smartphonehoesjes zijn er in ongelofelijk veel verschillende soorten. In het geval je niet kunt kiezen, dan ontwerp je er gewoon zelf eentje. Bijvoorbeeld met je eigen foto of met een favoriete leus. Op deze manier heb je echt een unieke smartphone en zeg nu zelf … wie wil er nu niet uniek zijn?

 

Populaire smartphones

Er zijn heel veel verschillende merken smartphones. Toch wordt de markt in feite gedomineerd door slechts twee spelers. De ene is Apple met zijn iPhone en de andere is Samsung met onder andere de Galaxy modellen. De Samsung telefoon kent een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Verder blinkt de Samsung telefoon uit in gebruiksvriendelijkheid en in gebruiksgemak. Heb je eenmaal dit merk mobiele telefoon gehad, dan stap je niet snel over naar een ander merk. Natuurlijk geldt dit ook voor de concurrent en dus doen beide fabrikanten er alles aan om jou in hun kamp te krijgen. De keuze is natuurlijk altijd aan jou.

 

Altijd bereikbaar?

Smartphones zorgen ervoor dat we eigenlijk altijd bereikbaar zijn. Maar dan moeten we natuurlijk niet vergeten om onze o zo geliefde smartphone tijdig op te laden. Bij aankoop van een smartphone wordt er altijd een oplader meegeleverd. Veel mensen schaffen echter een tweede oplader aan die ze bijvoorbeeld gebruiken op hun werk of tijdens vakantie (caravan, vouwwagen of tent). Tegenwoordig hoort ook draadloos opladen tot de mogelijkheden. Niet alle smartphones zijn standaard geschikt voor draadloos opladen, dus mocht je dit een interessante mogelijkheid vinden, check dan eerst even of jouw mobieltje hiervoor is toegerust. Ga altijd voor kwaliteit als het gaat om opladen! Stekkers en kabeltjes van dubieuze kwaliteit kunnen schadelijk zijn voor jouw mobiel en ook kunnen zij brandgevaarlijk zijn.
Afsluitend kunnen we gerust stellen dat deze mobiele communicatiemiddelen een toegevoegde waarde zijn in ons dagelijkse leven. Hoe je ermee omgaat en of je jouw leven erdoor laat beheersen, die keuze is uiteindelijk aan jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.