De ziekte van Lyme, wat kunnen de gevolgen daarvan zijn?

De ziekte van Lyme, wat kunnen de gevolgen daarvan zijn?
Het is bekend dat de ziekte van Lyme niet dodelijk is. Echter zijn de symptomen wel serieus.

Wanneer de teken een drager is van de Borrelia Burgdorferi bacterie, wordt de ziekte van Lyme pas overgedragen. Men kan pas spreken van een geïnfecteerde tekenbeet lyme, indien de teek zich op z’n minst 36 uur aan de huis van een mens heeft vastgehecht. De kwaal is over het algemeen goed te bestrijden, echter op voorwaarde  dat de teek vroegtijdig wordt herkend.

 

Ziekte van Lyme gevolgen:
De gevolgen zijn in het begin beperkt. Ze kunnen vrij divers zijn, zoals; jeuk, pijn, een lichte vorm van koort, enzovoort. Na het oplopen van de tekenbeet, duiken de gevolgen binnen één tot vier weken op. De gevolgen worden helaas niet altijd als in die mate herkend. Een belangrijk reden hiervan is vanwege het feit dat de gevolgen zeer sterk lijk op verschillende andere aandoeningen. Mensen die zich veel buiten bevinden, zullen echter op hun hoede moeten zijn voor de ziekt van Lyme.

Ziekte van Lyme dodelijk:
Zoals gezegd is deze ziekte van Lyme zelden dodelijk, maar de symptomen kunnen zeker serieus zijn. De volgende gevolgen kunnen op lange termijn sprake van zijn; verlammingsverschijnselen, problemen met de huid, pijn aan de gewrichten, geheugenverlies enzovoort. Zodra een oplettende dokter deze symptomen ziet, zal hij of zij ongedwongen polsen naar een mogelijk langdurig verblijf in de natuur. Hierdoor zal de link naar een tekenbeet kunnen worden gelegd.

 

Rovince

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.