Goede voeding voor sterker haar

      Reacties uitgeschakeld voor Goede voeding voor sterker haar

Wil jij afvallen? Jouw voeding heeft invloed. Wil jij een gladdere huid? Jouw voeding heeft invloed. Wil jij glanzender haar? Jouw voeding heeft invloed. Voeding heeft enorm veel invloed op jouw stemming en uiterlijk. Zoals de cliché al verklapt: jij bent wat jij eet. 

Het is inmiddels bekend dat voeding invloed heeft op jouw gezondheid en huid, maar voeding blijkt ook jouw haar te beïnvloeden! Aangezien dit feit nog niet erg bekend is onder de mensen willen wij (en veel kappers in delft) graag meer informatie delen hierover. Lees snel verder!

Voeding beïnvloedt jouw lokken

Een gezond eetpatroon kan wonderen doen, ook voor jouw lokken. Ons haar is, net zoals vrijwel alle andere lichaamsdelen, afhankelijk van voedingsstoffen. Indien jij streeft naar een prachtige haardos, kan een gevarieerd, evenwichtig eetpatroon het verschil maken. Dit eetpatroon zal leiden tot het bevorderen van de stevigheid, glans en volheid van jouw haren. Daar word je blij van (en de kapsalon delft ook!).

Belangrijkste voedingsstoffen

Gevarieerd eten is enorm belangrijk, maar er zijn uiteraard altijd voedingsstoffen die een versterkt effect hebben. Hieronder delen wij vijf voedingsstoffen die belangrijk zijn om voor haardos.

  • Deze voedingsstof is te vinden in vis, vlees en noten;
  • Deze voedingsstof is te vinden in tomaten, spinazie en broccoli.
  • Deze voedingsstof is te vinden in bladgroenten, broccoli en eieren.
  • Vitamine B. Deze voedingsstof is te vinden in vleeswaren.
  • Vitamine C. Deze voedingsstof is te vinden in citrusvruchten.
  • Vitamine E. Deze voedingsstof is te vinden in amandelen.

Indien jij moeite hebt met gevarieerd eten, kan het innemen van voedingssupplementen een mooie oplossing zijn. Het is echter altijd het meest verstandig om de voedingsstoffen via maaltijden binnen te krijgen.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

In veel situaties zal het resultaat niet direct zichtbaar zijn, maar zal dat enkele weken duren. Ook in deze situatie zal het haar de tijd nodig hebben om zich te versterken en verbeteren. Het haar groeit gemiddeld een centimeter per maand, waardoor het enkele maanden zal duren tot jouw goede eetpatroon daadwerkelijk terug te zien is in jouw lokken.