Gokverslaving

      Geen reacties op Gokverslaving

Wie niet waagt, die niet wint

 

Ondanks het feit dat de huidige financiële crisis volgens menig deskundige in remissie is, zit het gros van de Nederlandse bevolking er tot op heden niet bepaald warmpjes bij. Nederland heeft niet echt het juiste klimaat om een geldboompje te kweken en helaas komt er hier alleen regen uit de lucht vallen. Veel mensen nemen een extra baan of verkopen een deel van hun inboedel om nog enigzins rond te komen. Maar er zijn ook andere manieren om aan geld te komen, bijvoorbeeld door een gokje te wagen. Dit kan in een casino, door het kopen van een kraslot of door mee te doen aan de staatsloterij. Voor een enkeling is de hoofdprijs weggelegd, voor veel mensen is zoiets gedoemd te mislukken.

 

Het is niet ongewoon om door te slaan in de drang om een grote geldprijs in de wacht te slepen. Het is net zo menselijk als elke andere verslaving die er bestaat. Maar wanneer je het geld wat je wel hebt al hebt verspeeld en je overgaat op geld wat je niet hebt, ben je fout bezig en word het tijd om professionele hulp in te schakelen. Want schulden heb je zo gemaakt maar minder snel afgelost.

 

Zo kun je in therapie gaan bij een verslavingsdeskundige. Of je kunt in een speciale praatgroep voor gokverslaafden. Deze stichting heet AGOG, Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers. Deze groep werkt hetzelfde als de AA voor alcoholisten. Maar blijf niet met je verslaving rondlopen. Aan gokken zelf ga je niet dood maar het is net zo schadelijk voor jou en je omgeving als enig andere verslavind. Zoek hulp want gokken maakt meer kapot dan je lief is, en dat is het niet waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *