Help, mijn kind gaat naar de brugklas!

      Reacties uitgeschakeld voor Help, mijn kind gaat naar de brugklas!

Staat jouw kind op het punt om een belangrijke stap in zijn of haar leven te zetten? Is het klaar om naar de middelbare school te gaan? Er gaat een hele nieuwe wereld open, eentje waarin de keuze voor de juiste tas een hele belangrijke is.

Zo veel?

Als je ziet hoeveel je kind vanaf nu iedere dag moet gaan meeslepen ben je misschien geneigd om maar een Samsonite koffer aan te gaan schaffen. Al die boeken, aangevuld met zaken als eten en drinken, een vol etui, een atlas, gymspullen en wat al niet meer, moet dat echt iedere dag mee naar school? Kan de rug van een verse brugklasser dat eigenlijk sowieso wel aan?

De realiteit is dat het inderdaad veel is, zo’n tas vol benodigdheden voor de middelbare school. Een koffer aanschaffen is echter echt niet nodig, en niet handig bovendien. Zie maar eens een koffer mee te nemen op je fiets… De meeste leerlingen hebben aan een flinke rugtas echt meer dan genoeg. Steeds meer middelbare scholen werken met roosters waarin het aantal vakken per dag, en daarmee ook het aantal boeken, beperkt blijft. Daarnaast is het op de meeste scholen mogelijk om een deel van de boeken in het kluisje te leggen en tussen de lessen door even om te wisselen. Dan hoeft je kind in ieder geval niet de héle dag met een volle tas rond te lopen.

Welke tas kies je?

De keuze voor een schooltas is een hele belangrijke. Ten eerste wil je kind natuurlijk ‘de goede’ tas hebben, eentje die min of meer hetzelfde is als die van de andere kinderen op school, want al te veel opvallen, daar zitten de meeste beginnende pubers echt niet op te wachten.

Als ouder vind je het vooral belangrijk dat de tas kwalitatief in orde is, en langer meegaat dan een paar maandjes. Hij moet groot genoeg zijn, maar ook weer niet zo enorm dat je kind erin lijkt te verdwijnen. Bovendien is het belangrijk dat je kind hem op de juiste manier kan dragen. Zeker als de tas zwaar is, is het belangrijk dat het gewicht op de juiste manier over het lijf verdeeld wordt. Een rugtas met twee stevige schouderbanden is zeker aan te raden. Eastpak heeft veel keuze als het om dit soort tassen gaat, en in verschillende kleuren, patronen en formaten bovendien. Mooi meegenomen is dat Eastpak ook nog eens een populair merk is, waar een heel groot deel van de middelbare school leerlingen mee rondloopt. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer merken die tassen maken die zowel aan jouw eisen als die van je kind voldoen. Kwestie van kijken en vergelijken, en die ideale schooltas is zo gevonden!