Hoe blijft jouw blonde haar mooi blond?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe blijft jouw blonde haar mooi blond?

Heb je eindelijk de tint blond in je haar die je zo graag wilde? Bang dat deze snel een gele gloed zal krijgen? Niet nodig!

De ene tint is de andere niet

Iedere blondine, of dit nu natuurlijk of uit een potje is, weet het: de ene blondtint is de andere niet. Waar de ene vrouw graag kiest voor een warme goudblonde tint omdat dit het beste bij haar gezicht past, knapt de ander daar juist totaal niet van op.

Zeker koele tinten blond vereisen nogal wat onderhoud. Dat mooie, assige tintje wordt helaas snel geel. En dat wil je natuurlijk niet! Gelukkig is er genoeg mogelijk om jouw koele blonde tint lang mooi te houden.

Goed wassen

Je blonde haar mooi blond houden begint bij het kiezen van de juiste shampoo. Vroeger was zilvershampoo misschien iets dat door je oma werd gebruikt om haar grijze haardos mooi te houden, maar tegenwoordig kunnen ook blondines niet meer zonder. Een goed voorbeeld is de Fanola No Yellow shampoo. Deze shampoo is speciaal geschikt voor blond haar dat mooi koel moet blijven. Fanola No Yellow Shampoo neutraliseert gele tinten en zorgt ervoor dat jouw ideale tint behouden blijft.

Ook andere merken bieden dit soort shampoos aan. Indola bijvoorbeeld heeft de Innova Blond Addict InstaCool Shampoo in het assortiment. Deze bevat zoveel paarse pigmenten dat het zeer sterk wordt aangeraden om handschoenen te dragen tijdens het gebruik. Paarse handen, dat is namelijk niet de bedoeling.

De juiste verzorging

Blond of geblondeerd haar is van nature snel wat droog en kan er dof uitzien. Verstandig dus om goede verzorging te gebruiken om te voorkomen dat het eruit ziet als een bosje stro. De juiste conditioner is belangrijk, maar let daarbij ook op je haartype. Heb je dun, slap haar dan is het niet raadzaam een al te rijke conditioner te gebruiken omdat deze je haar alleen maar extra slap zal maken.

Styling

Ook op het gebied van styling kun je veel dingen doen om je blonde haar extra te laten shinen. Is het erg dof dan kun je kiezen voor een stylingproduct dat wat glans geeft.

Ook kun je voor een stylingproduct kiezen dat de kleur van je haar als het ware ondersteunt. Indola heeft bijvoorbeeld een Color Style Mousse in verschillende tinten blond. Deze mousse zorgt niet alleen voor versteviging en styling, hij zorgt er ook voor dat je blonde haar een klein steuntje krijgt op het gebied van kleur. Handig om te gebruiken als opfrisser tussen verfbeurten door.