Hoe gebruik je een scheermachine voor vrouwen

      Geen reacties op Hoe gebruik je een scheermachine voor vrouwen

De elektrische scheermachine is één van de meest handige gadgets voor vrouwen. Gladde, haarloze benen en oksels zijn een dagelijks terugkerend klusje. Hoewel elektrische scheermachines niet zo dicht op de huid scheren als scheermesjes of wax, klaren ze het klusje sneller en gemakkelijker. Gebruik een elektrisch scheermachine als je overweegt om je ochtend- of avondritueel te vereenvoudigen.

 

Wat je nodig hebt

  • Zeep
  • Washand
  • Lotion

 

Instructies

  1. Scrub je benen met een milde, vocht inbrengende zeep en een washand om zo de huid van dode huidcellen te ontdoen zonder de huid uit te drogen. Elektrische scheermachines gebruiken geen water en kunnen de huid er dof uit laten zien als je niet eerst zelf de dode huidcellen verwijdert.
  2. Wrijf over je benen, armen of welk lichaamsdeel je wilt scheren, om de haargroei richting te bepalen. Scheer tegen de haargroei in (de richting die het meest prikt) voor het beste resultaat.
  3. Plaats je scheermachine vlak op de huid. Zet hem aan en beweeg hem langzaam in de juiste richting. Omdat je haar overal op je lichaam op een andere manier groeit, zul je af en toe van richting moeten veranderen – bijvoorbeeld de achterkant van je benen ten opzichte van de voorkant.
  4. Wrijf je handen over de net geschoren delen om te zien of je nog stoppels voelt. Scheermachines voor vrouwen werken erg snel, maar kunnen daardoor plekken overslaan. Scheer in zo’n geval die plekken nogmaals.
  5. Smeer de huid in met vochtinbrengende bodylotion. Zelfs na het scrubben zal een scheermachine de huid droog aan laten voelen. Als je deze stap overslaat, kun je droge, schilferige huid krijgen.

 

Tips en Waarschuwingen

Overweeg om een elektrische scheermachine met een zelfreinigende scheerkop aan te schaffen. Anders moet je na elke scheerbeurt de kop handmatig verwijderen en schoonmaken.

Vergeet je batterijen of je oplaadkabel niet als je op reis gaat en je je scheermachine meeneemt. Het is namelijk erg pijnlijk om te scheren met langzaam werkende scheermessen. Dit gebeurt wanneer de scheermachine niet genoeg stroom (meer) heeft.

 

Bron: scheerzone.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.