Hoe krijg je snel een bruin kleurtje?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe krijg je snel een bruin kleurtje?

Iedereen wil, zodra de zon schijnt, een mooi bruin kleurtje. Op de een of andere manier is een bruine kleur een teken van schoonheid en gezondheid geworden? De een lukt dat gemakkelijk en de ander heeft wat meer tijd nodig. Maar er zijn ook genoeg manieren om sneller en gemakkelijker bruin te worden.

Blijf bij het water

Het is geen fabeltje dat je sneller bruin wordt wanneer je in de buurt van het water bent. Het water weerkaatst de uv-straling. Hierdoor word je sneller bruin. Pas hier wel mee op, want ondanks dat je sneller bruin kan worden, is het ook schadelijker voor je huid. Smeer je dus goed in en kijk uit dat je niet verbrand. Heerlijk als je bijvoorbeeld op cruise vakantie of minicruise gaat.

Niet te lang in de zon

Lekker de hele middag bakken: het klinkt lekker, maar het is heel erg af te raden. Om verschillende reden kun je beter je kleur beetje bij beetje opbouwen. Eigenlijk moet je na ongeveer een uurtje al de zon uit, dit is het beste voor je huid. Je zult merken dat je veel sneller bruin wordt als je het opbouwt. Bovendien blijft je bruine kleur zo een stuk langer zitten dan wanneer je alle kleur in één middag hebt gekregen.

Maak jezelf klaar

Er zijn manieren om jezelf klaar te maken en om zo sneller bruin te worden. De eerste manier is door van tevoren je huid te scrubben. Je haalt je dode huidcellen weg en maakt je huid glad en schoon, klaar om mooi egaal bruin te worden.

Daarnaast kun je door middel van de juiste voeding invloed hebben op jouw bruine kleur. Het klinkt gek, maar wortel en tomaten zorgen ervoor dat je sneller bruin wordt. Het drinken van tomatensap of wortelsap helpt je dus met bruin worden, maar ook door gewoon tomaten en wortelen te eten word je sneller bruin. Ook koper zorgt ervoor dat je sneller die bruine kleur krijgt, een voedingsstof uit onder andere havermout, hazelnoten en volkoren tarwemeel.

De perfecte zonkracht

De zon is het sterkst tussen 12.00 en 14.00, wat het de ideale tijd maakt om te zonnen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de UV-index. De ideale UV-index is zes. Bij alles daarboven kan je sneller verbranden, en daaronder duurt het langer tot je bruin wordt.