Hoe stel ik een zelfdiagnose?

      Geen reacties op Hoe stel ik een zelfdiagnose?

Wie bijvoorbeeld een plekje op de huid heeft probeert zelf een diagnose te stellen. Men probeert door middel van het internet doorgaans eerst informatie te verzamelen en aan de hand daarvan bepaalt men of een bezoek aan de (huis)arts noodzakelijk is.

 

Het probleem van deze zelfdiagnose is dat informatie niet altijd betrouwbaar hoeft te zijn. Er zijn veel bronnen die uiteraard wel betrouwbaar zijn en door doctoren zijn geschreven. Zo is de pagina van Huidarts.com een goede bron met betrouwbare informatie.

Deze informatie is geschreven door dr. David Njoo, een gerenommeerd dermatoloog. In de kliniek van Njoo is een verscheidenheid aan behandelingen mogelijk. Zo kan men botoxbehandeling in Amersfoort krijgen, maar ook fillers en lasers.

botox

Aan de bezoekersaantallen te zien is dat de informatie door veel mensen wordt gezocht én gevonden. Enkele populaire zoektermen zijn onder andere psoriasis, jeuk en melanoom. Deze huidaandoeningen komen bij veel mensen voor en zij willen daarom ook graag goed geïnformeerd worden. Door het gebruik van veel afbeeldingen kan de bezoeker de plek op de huid vergelijken met die op de website.

Niet alleen voor bezoekers van Google is de website interessant. Artsen kunnen patiënten ook verwijzen naar de website van Huidarts als men nog meer wilt lezen over een gestelde diagnose of tijdens het spreekuur zelf om het een ander duidelijk te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.