Lees hier hoe je een secretaresse wordt!

Als je een secretaresse bent, dan ben je van alle markten thuis. Het stereotype beeld dat je alleen koffie moet halen en de hele dag brieven zit te typen is achterhaald. Als je tegenwoordig een secretaresse bent kun je meer en doe je meer. Je werkt voor een leidinggevende, voor collega’s en voor mensen van buiten. Als secretaresse heb je veel verschillende taken. De veelzijdigheid van een secretaresse is dus groot! Dagen kunnen veel van elkaar verschillen, wat zorgt voor de nodige afwisseling.

 

De verschillende taken van een secretaresse!

De taken van een secretaresse zijn heel verschillend. Zo zijn de hoofdtaken het schrijven van teksten, brieven, verslagen en emails. Ook kan het voor komen dat je memo’s en faxen verstuurd, alhoewel het steeds minder wordt. Ook kan het voorkomen dat je in een vreemde taal moet schrijven. Een vaak voorkomende vreemde taal is dan Engels, Frans of Duits. Daarnaast moet een secretaresse een agenda goed bijhouden. Dit kan van verschillende mensen zijn en daar ben je verantwoordelijk voor.

Ook ben je als secretaresse een soort spin in het web. Dat betekent dat je zowel binnen als buiten de organisatie een contact persoon bent. Dit kan zowel per brief als telefoon.

Ook wordt een receptioniste vaak verward met een secretaresse. Er zijn echter wel een duidelijke aanwijsbare verschillen tussen een secretaresse en een receptioniste. In dit artikel is een overzicht gegeven van de verschillen tussen secretaresse en receptioniste.

Na het worden kan je je weer specialiseren in verschillende vormen van een secretaresse. Denk hierbij aan notarieel, juridisch of medisch secretaresse. Hier zijn dan wel verschillende diploma’s voor vereist.


Inhoud opleiding secretaresse

De opleiding secretaresse bestaat uit 2 onderdelen, een cursus administratief medewerker en vervolgens een cursus secretaresse. Dit zijn 2 aparte onderdelen en je krijgt hier dus 2 aparte diploma’s voor. Je kunt dus na het afronden van de opleiding ook kiezen om administratief medewerker te worden. Zo heb je een brede basiskennis die je kunt toepassen in je beroep. Het eerste deel van de opleiding tot administratief medewerker duurt zo’n 9 maanden. Het tweede deel tot secretaresse duurt zo’n 4 maanden waarmee je in totaal op 13 maanden komt met de gehele opleiding. Tijdens de opleiding staan de talen Engels en Nederlands centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *