Let op de kleintjes

      Geen reacties op Let op de kleintjes

Heb je elke maand een tekort aan het eind van de maand? Gaat er alleen maar geld van je spaarrekening af in plaats van dat er ook wat bij komt? Dan is het tijd om je financiën eens goed onder de loep te nemen. Iedereen kan wel iets besparen en met een hoop kleine bespaartips kun je misschien net wat overhouden in plaats van dat je net iets te kort komt. In dit artikel lees je een aantal handige tips die jou kunnen helpen om geld te besparen. De ene tip zal meer van toepassing zijn als de andere, maar hopelijk heb je er iets aan.

 

Maak je financiën inzichtelijk

Een gemakkelijk begin wat inzicht biedt; maar een overzicht van je financiële situatie. In Excel kun je makkelijk alle inkomsten en uitgaven specificeren. Maak een overzichtje met de inkomsten, dit is vaak niet zo moeilijk, en een overzichtje van alle maandelijkse uitgaven. Zo zie je in één oogopslag of je daadwerkelijk geld te kort komt. Wanneer dit zo is moet je na gaan denken waar je dan op kunt bezuinigen.

 

Vaste lasten

Als je een overzicht gemaakt hebt zie je wat je maandelijks kwijt bent aan vaste lasten. In veel gevallen kan hier een hoop op bezuinigd worden. Vaak zijn er goedkopere alternatieven of slimmere oplossingen. Is je energierekening altijd erg hoog? Kijk dan eens of je over kunt stappen naar een goedkopere aanbieder. Maar ga ook eens kijken wat je zelf kunt doen om te besparen. Zet bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager en ‘s avonds voordat je gaat slapen een uurtje eerder uit.
Niet alleen op je energierekening valt vaak te besparen, ook op je zorgverzekering kun je misschien wel tientallen euro’s per maand besparen. Kijk bijvoorbeeld eens of het rendabel is om je eigen risico te verhogen of om over te stappen naar een andere verzekeraar.

 

Abonnementen

Heb je een abonnement op de leesmap of de krant? Wees dan eerlijk tegenover jezelf en kijk of je hier daadwerkelijk in leest. Tegenwoordig kun je veel nieuws en weetjes lezen op internet, heb je die tijdschriften wel nodig? En heb je die krant wel nodig? Een krant kan een grote kostenpost zijn. Ook een telefoonabonnement kan vaak torenhoge rekeningen met zich meebrengen. Kies daarom voor
een sim only abonnement van Robin Mobile.

 

Auto

Een auto is geen overbodige luxe in de maatschappij van tegenwoordig, maar heb je de auto wel echt nodig? Kijk eens wat een auto voor kosten met zich mee brengt per maand? Je hebt de wegenbelasting, de verzekering en natuurlijk de benzine en afschrijving.
Kun je echt niet zonder auto? Let dan goed op waar je tankt en kies voor een model waarbij de wegenbelasting en verzekering meevallen qua kosten. Pak de fiets daar waar mogelijk om zo te besparen op de benzinekosten.

 

Boodschappengeld

Een vaak gezien probleem is dat mensen erg veel geld op maken aan boodschappen. Stel hier een budget voor op en pin dit bedrag maandelijks wanneer je salaris gestort is. Wanneer je de boodschappen cash afrekent heb je veel beter in de gaten hoeveel geld je eigenlijk op maakt. Wanneer je merkt dat je in de eerste 3 weken best veel geld opgemaakt hebt kun je in de 4e week van de maand eens kijken wat je allemaal nog in huis hebt om te kunnen eten. Op deze manier kun je een hoop geld besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.