Micropigmentatie en dermapigmentatie

      Geen reacties op Micropigmentatie en dermapigmentatie

We willen er allemaal graag mooi uit zien en we hebben een bepaald schoonheidsideaal in ons hoofd waar we aan willen voldoen. Voor de een is het puur cosmetisch, terwijl het voor de ander juist ook een medisch tintje heeft. Hoe je het ook wendt of keert, we voelen ons beter als we goed in ons vel zitten. We willen niet onzeker zijn over een litteken of over te lichte wenkbrauwen. Micropigmentatie en dermapigmentatie brengt hier verandering in. Het is eigenlijk niets anders dan permanente make-up en het wordt veelal gebruikt om mensen weer een beter zelfbeeld te geven. Verder is permanente make-up ook erg makkelijk. Het scheelt namelijk een hoop tijd voor de spiegel. Een dergelijke behandeling moet je wel door een specialist uit laten voeren. Deze behandeling neemt net zo veel tijd in beslag als een normale schoonheidsbehandeling. Dit blijft echter veel langer zitten. Micropigmentatie is een snel groeiend fenomeen in de beauty branche.

 

Micropigmentatie

Micropigmentatieis een methode om permanente make-up aan te brengen. Met speciale en dunne naald wordt met het pigment een eyeliner of wenkbrauw gezet. Het wordt vaak vergeleken met het tatoeëren, maar het is totaal niet met elkaar te vergelijken. Bij micropigmentatie gaat de naald alleen in de eerste huidlaag en bij het tatoeëren gaat het veel dieper. Dat is waarom dat laatste ook zo pijnlijk kan zijn. Micropigmentatie doet geen pijn. Er wordt gewerkt met verschillende technieken. Veel mensen gaan voor micropigmentatie om een aantal dingetjes subtiel te laten corrigeren. Ze willen hun wimpers graag wat dikker of wenkbrauwen laten zetten voor meer uitdrukking. Er zijn verschillende redenen waarom je voor permanente make-up kunt gaan. Je wilt langer in bed blijven liggen in de ochtend. Je hoeft je namelijk niet meer op te maken. De make-up zit er al op. Na het spoten zit je make-up nog vlekkeloos. Met micropigmentatie kun je de volgende dingen laten doen:
– wenkbrauwen laten zetten
– wimpers laten verdikken
– lipliner
– permanente eyeliner laten zetten
– volle lippen creëren
Micropigmentatie wordt dus voornamelijk gebruikt voor cosmetische redenen.

 

Dermapigmentatie

Micropigmentatie wordt dus voornamelijk gebruikt voor cosmetische redenen en dermapigmentatie voor medische redenen. Mensen die haaruitval hebben of een chemokuur hebben moeten ondergaan, maken vaak gebruik van dermapigmentatie. Maar ook mensen die zichtbare littekens hebben, die lijden aan alopecia of een borstreconstructie hebben gehad, maken gebruik van deze methode. Met dermapigmentatie wordt de laatste hand gelegd aan het werk van een chirurg. Met dermapigmentatie kun je:
– areola pigmentatie na borstreconstructie
– litteken camouflage na borstverkleining
– reconstructie van een hazenlip
– camouflage van pigmentvlekken
– camouflage vitiligo
– haar simulatie
Dermapigmentatie geeft net als micropigmentatie iemand het zelfvertrouwen terug en wie wil dat nu niet?

 

https://pixabay.com/nl/eye-blauw-gen-verleidelijke-881902/

 

afbeelding: https://pixabay.com/nl/eye-blauw-gen-verleidelijke-881902/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.