Mooie wenkbrauwen zijn echte blikvangers

Mooie wenkbrauwen dragen bij aan een verzorgd uiterlijk. Sommige mensen hebben van nature perfecte wenkbrauwen, maar veel mensen moeten dagelijks hun wenkbrauwen tekenen of misschien wel wekelijks hun wenkbrauwen epileren.
Mocht je iets moeten doen aan je wenkbrauwen, houd dan altijd rekening met een aantal zaken; je gezichtsvorm, de stand van de ogen en de grootte van de ogen.

Welke wenkbrauw past bij welk gezicht?

Niet alle wenkbrauwen staan bij iedere gezichtsvorm, het is belangrijk rekening te houden met de verschillende punten die hierboven beschreven staan. Hier zie je overzichtelijk welke wenkbrauw bij welke gezichtsvorm past:
● Hartvormig gezicht: niet te zware wenkbrauwen
● Lang gezicht: rechte wenkbrauw, hier hoeft dus geen duidelijke boog in te zitten
● Rond gezicht: licht gebogen wenkbrauw
● Ovaal gezicht: bijna elke wenkbrauw past bij een ovaal gezicht

Kleur van de wenkbrauwen

Je ziet wel eens meiden of vrouwen met opvallende wenkbrauwen, vaak komt dit dan doordat ze de verkeerde kleur gebruikt hebben. Over het algemeen geldt: gebruik liever geen zwart en vermijd te donkere kleuren. Heb je van nature zwarte wenkbrauwen? Kies dan niet voor puur zwart, maar maak een mix van donkerbruin en zwart. Zo komen je wenkbrauwen niet te hard over. Mensen met blond haar kunnen lichtbruin gebruiken en voor brunettes zijn bruine tinten het meest passend. Bij rood of rossig haar kun je het beste kiezen voor een roestbruine kleur.

Wenkbrauwen epileren en bijtekenen

Ga je epileren? Zorg dan dat je pincet en je huid rondom je wenkbrauwen eerst ontsmet zijn, kam daarna je wenkbrauwen in model. Epileer alleen de haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen, nooit aan de bovenkant. Trek de haartjes altijd in de richting van de haargroei uit.
Ga je je wenkbrauwen juist tekenen? Let er dan op dat je je wenkbrauw in kleine streepjes tekent. Zo kun je de wenkbrauwhaartjes tekenen. Vind je het lastig om beide wenkbrauwen dezelfde vorm te geven? Er bestaan ook sjablonen speciaal voor wenkbrauwen te tekenen, deze kunnen erg handig zijn wanneer je geen vaste hand hebt.

Permanente make-up

Ben je het beu om dagelijks je wenkbrauwen te tekenen? Heb je dan al eens gekeken naar de mogelijkheden voor permanente make up? Kijk altijd of een salon GGD goedgekeurd is, als dit zo is weet je dat ze aan alle gestelde voorschriften voldoen op gebied van hygiëne. Daarnaast is het ook belangrijk dat je voor een salon kiest waar ze met kwaliteitsproducten werken, Nouveau Contour is een voorbeeld van een kwaliteitsproduct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.