Nooit meer iets kwijt!

      Reacties uitgeschakeld voor Nooit meer iets kwijt!

Raak jij ook altijd alles en iedereen kwijt? Lastig! Gelukkig zijn er manieren en spullen om een beetje orde in jouw chaos te scheppen en niet meer dagenlang te lopen zoeken.

Kind kwijt?

Het allerergste dat je kwijt kunt raken? Je kind! Al ben je het spuugzat om dag na dag je autosleutels te moeten zoeken, het valt in het niets bij het kwijtraken van je kind. En het is ook zo gebeurd: het ene moment staat je kind nog naast je, het volgende lijkt het compleet te zijn verdwenen.

Bijna iedere ouder krijgt hier ooit wel eens mee te maken, en gelukkig loopt het over het algemeen goed af. Maar dat betekent nog niet dat het prettig is, natuurlijk. Helemaal voorkomen dat je je kind ooit kwijtraakt is onmogelijk, je kunt het tenslotte niet de hele dag vasthouden, maar er is wel genoeg te verzinnen om hem of haar snel weer terug te vinden. Spreek, zeker met een wat ouder kind, goed af waar je elkaar weer kunt vinden mocht je elkaar kwijtraken. Zeker op een drukke plek als een pretpark of winkel kan dit een goede methode zijn. Bij jongere kinderen kan het handig zijn om gebruik te maken van polsbandjes als je een dagje weg gaat. Ook op schoolreisjes zie je deze polsbandjes steeds vaker gebruikt worden. Je vult de benodigde informatie erop in, bijvoorbeeld jouw telefoonnummer, zodat je snel kan worden gevonden als je kind je is kwijtgeraakt. Ook erg handig tijdens een vakantie in het buitenland, waar je kind zichzelf natuurlijk moeilijk verstaanbaar kan maken.

Spullen kwijt

Veel minder erg, maar nog steeds vervelend, is het om steeds maar weer spullen kwijt te raken. Sommige mensen lijken er een talent voor te hebben: er gaat geen week voorbij zonder dat zij hun fietssleutels, portemonnee, handschoenen of andere dagelijkse dingen kwijt zijn. Val jij in die categorie? Dan kan een beetje discipline in combinatie met een goed systeem je redden.

Zorg dat al je spullen, en zeker diegene die je vaak kwijtraakt, een eigen plekje hebben. En hou je daar ook aan! Leg je sleutels niet zomaar ergens neer, maar hang ze aan een sleutelrekje. Geef ieder gezinslid sleutellabels in een eigen kleur, zodat iedereen van het rekje gebruik kan maken zonder dat er verwarring kan ontstaan.

Dit systeem pas je ook op andere dingen toe: zorg dat je in huis een klein aantal plekken hebt waar je je dagelijkse spullen (sleutels, telefoons, portemonnees etc.) neer kan leggen. Zet er bijvoorbeeld een bakje neer, niet te groot, anders gooi je er te veel in. Ben je weer eens iets kwijt? Dan ga je simpelweg deze bakjes langs, en vind je het altijd.