Snel beter Frans spreken? Maak gebruik van deze tips 

      Reacties uitgeschakeld voor Snel beter Frans spreken? Maak gebruik van deze tips 

Er zijn talloze redenen te bedenken om Frans te leren. Je werkt bijvoorbeeld met Franstalige collega’s, hebt Franse vrienden of je reist graag door Franstalige gebieden. Het beheersen van de taal brengt je hoe dan ook veel positiefs. Maar hoe kan je snel de taal eigen maken? In dit artikel geven we je een aantal tips die jij kan gebruiken om snel beter Frans te leren spreken.

Stel realistische doelen

Als je begint aan het leren van een taal, dan is het belangrijk dat je van tevoren haalbare doelen stelt. Als je merkt dat je dichter bij je doel komt, dan motiveert dat enorm om door te zetten. Maar hoe formuleer je een realistisch doel? Hiervoor raden we aan om alvorens je begint aan je taalavontuur een test te doen om je startniveau te bepalen. Kijk vervolgens hoeveel tijd je kan en wil besteden en zoek op hoeveel tijd er gemiddeld voor nodig is om naar een bepaald niveau te werken. Zo zorg je ervoor dat jouw leertraject werkbaar en haalbaar is.

Een cursus

Wanneer je een taal gaat leren, is een cursus nog altijd één van de meest efficiënte manieren om dit te doen. Een vakdocent begeleidt je door de stof en herkent de zwakke en sterke punten. Je ontvangt direct feedback en kan werken aan de punten die wat meer van jouw aandacht behoeven. Daarnaast vind je in een klas meteen gesprekspartners waarmee je de taal onderling kan oefenen. Een cursus Frans is dus ideaal als je snel de taal wil beheersen.

Onderdompelen

Een andere effectieve manier om een taal te leren is onderdompeling. Nu is het goed voor te stellen dat het niet zomaar mogelijk is om gedurende een lange tijd naar een Franstalig land af te reizen, maar gelukkig zijn er andere manieren om een onderdompeling na te bootsen. Begin bijvoorbeeld met het instellen van je mobiel in de Franse taal. Maar ook het kijken van films en series in het Frans dragen bij aan de ontwikkeling van jouw taalniveau. Probeer tot slot zoveel mogelijk te praten in het Frans.

Is de Franse taal toch niet helemaal je ding? Kijk dan eens naar een cursus Italiaans.