Super mama’s

      Geen reacties op Super mama’s

Vandaag de dag wordt er van alles verwacht van moeders. We moeten voor onze kinderen zorgen, wat we overigens met alle liefde doen! Vanaf het moment dat jij je kleintje in je handen krijgt, weet je zeker dat jij er alles, maar dan ook alles aan doet om dat kleine en kwetsbare wezentje te beschermen. Dat we moeten zorgen voor onze kinderen is dus iets wat we graag doen, maar dat neemt niet weg dat het af en toe a hell of a job is. Kinderen brengen zorgen met zich mee en dat komt voornamelijk door je eigen onzekerheid. Neem ik wel de juiste beslissingen voor mijn kind? De vraag: doe ik het allemaal wel goed, heeft elke moeder zich wel honderden keren afgevraagd. Je weet heel goed wat jij voor je kindje moet doen en achteraf bedenk je misschien dat je sommige dingen anders had moeten aanpakken, maar daar leer je alleen maar van. Naast het moederschap wordt er ook verwacht dat je het huishouden doet. Wassen, strijken, boodschappen doen en koken en dat terwijl jij je driekoppige kroost met je meeneemt. Daarnaast moeten we ons lichaam in goede shape houden en wordt je minstens twee keer per week verwacht in de sportschool. Je moet je sociale contacten onderhouden en er wordt verwacht dat je langzamerhand weer aan het werk gaat. Als klap op de vuurpijl moet je dit allemaal voor elkaar zien te krijgen zonder dat je er verslonst bijloopt. Het grappige is dat ons dit over het algemeen ook nog allemaal lukt. Het lijkt wel alsof je een extra stofje in je lichaam krijgt die ervoor zorgt dat je als mama de hele wereld aankunt. Natuurlijk heeft iedereen af en toe een inzinking, maar we doen het toch best goed met al deze power mama’s.

 

Werken na je zwangerschap

Thuis zitten en genieten van je pasgeboren kindje is heerlijk! Toch komt er ook weer een tijd dat je moet gaan werken en vaak begint het langzamerhand ook wel weer te kriebelen om aan de slag te gaan. Het kan zijn dat je een vast contract hebt en na je zwangerschapsverlof gewoon weer terug kunt keren naar je oude, vertrouwde baantje. Het kan ook zijn dat jij je contract niet verlengd hebt gekregen of dat je al ruim voor je zwangerschap ontslagen was. Je komt dan op een punt waarop je moet kiezen wat je wil gaan doen. Wil je weer een soortgelijke functie of heb je altijd al een droom gehad en ga je die nu achterna. Altijd al voor jezelf willen beginnen, maar heb je nooit de stap durven wagen? Dan is dit je kans om te doen wat jij stiekem altijd al wilde doen. Het is dan een verstandige keus om je om te laten scholen. Volg bij bijvoorbeeld Fabius een opleiding of training en stoom je in drie tot zes maanden klaar voor een hele nieuwe uitdaging.

 

Tijd voor jezelf

Ik zie veel moeders om mij heen die voor zichzelf begonnen zijn en de meeste ook met succes. Tijdens hun zwangerschapsverlof hebben zij goed nagedacht over de mogelijkheden en hebben uiteindelijk de stap durven wagen. Het enige nadeel is dat ze af en toe geen tijd meer voor zichzelf nemen. Het zijn echte super mama’s, maar lopen zichzelf af en toe voorbij. Waak daarvoor en plan een avondje niks doen in. Ga met je partner lekker uit eten, ga naar de Sauna of gewoon op de bank een serie kijken. Alles is goed als je maar niet aan het werk bent of dingen voor anderen aan het regelen bent. Als je dit regelmatig doet, kun je het drukke leventje beter volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *