Tevreden zijn met jezelf

      Reacties uitgeschakeld voor Tevreden zijn met jezelf

Als vrouw is het een kunst om tevreden te zijn met jezelf. Hiermee bedoelen we je eigen lichaam, je gewicht, je uiterlijk maar ook überhaupt met het leven. In dit artikel bespreken we zaken die je gelukkig kunnen maken waardoor je tevreden kunt zijn met jezelf. Maar ook waarom het belangrijk is om lekker in je vel te zitten.

Definitie van schoonheid

De definitie van schoonheid is in de loop der tijd drastisch veranderd. In de media worden we voortdurend gebombardeerd met beelden van wat zogenaamd het “ideale” lichaamstype en uiterlijk is. Het is echter belangrijk te onthouden dat deze normen volkomen willekeurig zijn en geen verband houden met de werkelijkheid. Elke persoon op deze planeet is uniek en mooi in zichzelf. Toch zijn er een aantal zaken waar je aan kan denken om zelfverzekerder over te komen. Voor veel vrouwen is het belangrijk om hierover te kunnen praten en om zelfverzekerd te zijn, dat kan op onze website; vrouwenplek.

Actief bezig zijn met sport

Veel sporten om een goed en fit gevoel te krijgen in je kleren is één manier om tevreden te zijn met jezelf. Maar dat hoef je niet te doen om gelukkig te zijn. Gewoon lekker in je vel zitten is wat echt belangrijk is. Het maakt niet uit of je maat 2 of maat 20 hebt, zolang je je maar prettig voelt en vertrouwen hebt in wie je bent.

Hulp bij je uiterlijk

Soms zijn er een aantal lichamelijke zaken waar je geen invloed op kan hebben, maar die wel van belang kunnen zijn om je prettig te voelen. Een voorbeeld daarvan is hangende oogleden. Met een cosmetische ingreep als een ooglidcorrectie helpt je er weer jonger uitzien en zul je daar minder onzeker over zijn. Er zijn veel meer operaties en ingrepen die je kunnen helpen je uiterlijk te “repareren”. Maar uiteindelijk is het belangrijk te onthouden dat je perfect bent zoals je bent. Deze ingrepen moeten alleen worden uitgevoerd als je echt ongelukkig bent met je uiterlijk en niet omdat je het gevoel hebt dat je aan een kunstmatige norm moet voldoen.

Zorg dat je werk leuk is

Plezier in je werk zorgt ervoor dat je met een fijn gevoel naar huis gaat. Als je houdt van wat je doet, zul je nooit een dag in je leven werken. Dit is een belangrijke mindset om te hebben, want het maakt het veel gemakkelijker om naar je werk te gaan. Als je je werk haat, zie je dat aan je gezicht en je houding. Maar als je van je werk houdt, zie je dat terug in je humeur en hoe je anderen te behandelen.

Ga om met positieve mensen

De mensen om je heen hebben een grote invloed op je stemming en hoe je jezelf ziet. Als je voortdurend mensen om je heen hebt die negatief zijn, is het waarschijnlijk dat jij je ook zo gaat voelen. Maar als je in de buurt bent van mensen die positief en opgewekt zijn, zal het veel gemakkelijker zijn voor dat jij je ook zo voelt. Zorg ervoor dat je jezelf omringt met positieve mensen die je een goed gevoel over jezelf geven.

Stel realistische doelen

Het is belangrijk om doelen te stellen die je daadwerkelijk kunt bereiken. Als je te hoge doelen stelt, zul je ze waarschijnlijk nooit bereiken en uiteindelijk teleurgesteld zijn in jezelf. Maar als je haalbare doelen, zul je ze kunnen bereiken en je goed voelen over jezelf.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste om te onthouden. Je bent op je eigen reis en je moet jezelf niet vergelijken met iemand anders. Iedereen is anders en heeft andere ervaringen. Wat voor iemand anders werkt, werkt misschien niet voor jou.