Tips om het haar te verzorgen voor en na het zwembad

      Reacties uitgeschakeld voor Tips om het haar te verzorgen voor en na het zwembad

De zomer komt weer in zicht! Tijd om zonnebrand in te slaan, de zonnebrillen op te zoeken en de zomerkleding uit de kast te trekken. Misschien ben jij zelfs van plan naar het buitenland te gaan deze zomer. Of jij nu in de Spaanse of Nederlandse zon geniet van deze zomer, jij zult hoogstwaarschijnlijk een plons in het zwembad maken.

Een zwembad heeft echter een groot nadeel: het chloor. De kappers in delft vertelden mij dat het chloor veel schade brengt aan jouw prachtige haarlokken. Hoewel het chloor het zwembad schoon houdt, zal het de natuurlijke oliën en het vocht uit het haar verwijderen. Hierdoor wordt het haar snel droog en klitterig. Gelukkig gaven zij mij ook enkele tips om het haar te beschermen tegen het chloor.

Houd het haar hoog

Een enorm makkelijke tip, maar zeker de moeite waard. De kapsalon in delft gaf mij enkele haarstijlen waarbij het haar op een modieuze manier uit het water gehouden kan worden. Denk hierbij aan het invlechten, een hoge knot of een clip.

Maak het haar vooraf nat

Het haar kan vergeleken worden met een spons. Zodra het haar in aanraking komt met vocht, zal het haar dit vocht opnemen. Dit gebeurt dus ook in een zwembad, waardoor het haar ook chloor opneemt en uiteindelijk uitdroogt. Door het haar vooraf nat te maken, zal het haar niet in staat zijn veel zwembadwater op te nemen. Hierdoor zal er minder chloor in het haar komen.

Insmeren!

Het insmeren is niet enkel belangrijk op de huid, maar ook in het haar. Ga voor een leave-in conditioner of een olie. Door het haar in te smeren, zal er als het ware een beschermlaag op het haar gecreëerd worden.

Achteraf uitspoelen

Doordat jouw lokken hoogstwaarschijnlijk toch een beetje chloor hebben opgenomen, is het raadzaam om achteraf nog eens onder de douche te springen. Op dat moment kun je het chloorwater wegspoelen, zodat het haar minder snel uitdroogt.

Verzorgend masker

Na een zwembad dag zal het haar wel een verwenmoment kunnen gebruiken. Doordat het haar niet enkel met het zwembadwater, maar ook met de zon in aanraking is gekomen, zal een vocht inbrengend masker geen overbodige luxe zijn. Het is overigens ook mogelijk om een conditioner een kwartiertje te laten intrekken. Dit geeft in principe hetzelfde effect en zal ruimte in jouw koffer schelen!