Tips voor een droomslaapkamer

      Geen reacties op Tips voor een droomslaapkamer

De slaapkamer is een ruimte in huis waar je ongemerkt veel tijd spendeert. Je slaapt ongeveer een derde deel van je leven en dit doe je natuurlijk in de slaapkamer. Deze ruimte is daarom een plek waar je je helemaal moet kunnen ontspannen.
Iedereen gebruikt zijn slaapkamer anders, de een duikt meteen zijn bed in om de volgende dag uitgeslapen wakker te worden, de ander leest graag een boek in bed en brengt graag meer tijd door in de slaapkamer. Afhankelijk van hoe jij jouw slaapkamer gebruikt kun je jouw slaapkamer goed inrichten. Wat wil je allemaal in je kamer hebben? Welke kleuren vind je mooi? En wat voor materialen spreken jou aan? Lees hier waar je op moet letten bij het inrichten van je slaapkamer. Neem gerust contact op met woonwinkel Twente voor meer informatie!

Een lekker bed

Met stipt op nummer 1 voor de slaapkamer is natuurlijk een lekker bed. Zorg voor een comfortabel bed, van bijvoorbeeld uw slaapspecialist , waar je iedere avond heerlijk in kunt ploffen om de volgende ochtend uitgeslapen weer op te staan. Genoeg ruimte om je bed is erg handig, maar een nachtkastje is ook geen overbodige luxe. Mocht je geen ruimte hebben voor een nachtkastje, een leuke plank kan ook prima dienst doen voor je telefoon, een boek, nachtlampje en wekker.

Kastruimte

Voldoende kastruimte is noodzakelijk in je slaapkamer, voor zowel je kleding maar ook eventueel voor handdoeken, schoenen en andere spullen die je op moet bergen. Het meest ideale is een kastenwand of een kast met schuifdeuren. Zo heb je veel opbergruimte, maar geen ruimte nodig voor openslaande deuren.

 

Verlichting

Kies voor een goede basisverlichting die de slaapkamer in een keer verlicht, het mooiste is om voor indirect licht te kiezen wat niet te fel is. De kledingkast moet echter wel goed verlicht zijn, dit kan bijvoorbeeld door spotjes in de kast te monteren. Naast de gewone verlichting is een nachtlampje onmisbaar.

 

Gordijnen

Gordijnen in de slaapkamer zijn een must. Voor een goede nachtrust is het prettig om in een donkere kamer te slapen, verduisterende gordijnen zijn daarom een must. Wanneer je geen moeite hebt met wakker worden in een lichte kamer hoef je natuurlijk niet voor verduisterende gordijnen te kiezen. Voor een rustig en ruimtelijk beeld kies je voor plafondhoge gordijnen.

 

Sfeer

De sfeer die je in je slaapkamer weg wilt zetten is natuurlijk persoonlijk. Houd je van een kleurrijke kamer? Of ga je juist voor een helemaal witte kamer? Je kunt de meubels, materialen en kleuren helemaal op elkaar afstemmen en hier een bepaalde sfeer mee neerzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.