Uit welk materiaal mag een uitvaartkist bestaan?

Bij het regelen van een begrafenis, wordt meestal een kist uitgezocht voor de overledenen. Uitvaartverzorging Zutphen heeft hier diverse voorbeelden van en ook nauwe contacten in deze wereld. Ze kunnen je dus perfect adviseren voor een kist die aan uw wensen zal voldoen.

Bij een begrafenis wordt meestal gebruik gemaakt van een echt houten grafkist tot in tegenstelling met een crematie. Voor de laatstgenoemde wordt meestal een kist van spaanplaat of MDF gebruikt, omdat deze beter vergaan bij een crematie.

Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf een kist te maken, voor tips kunt u gerust contact opnemen met Uitvaart Zutphen, zei kunnen je in fijne en professionele manier hier in ondersteunen.

De gebruikelijke afmetingen van een kist zijn tussen de 180 en 200 cm lang en 45 tot 60 cm breed. Als je van deze afmetingen afwijkt, is het verstandig om van te voren contact op te nemen met de begraaf plaats of crematorium of die maten ook toegestaan zijn.

Er zijn een paar wettelijke bepalingen waar u zich aan zal moeten houden bij het maken van een kist. De kist mag niet van kunststof en metaal zijn, dit omdat dat niet vergaat in de grond. Een uitzondering hiervoor zijn de kleinere onderdelen, zoals scharnieren en handvatten.

uitvaartverzorging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *