Voorbereiding op de bevalling

      Geen reacties op Voorbereiding op de bevalling

Het is voor zwangere vrouwen erg belangrijk om zich goed te voorbereiden op de bevalling. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Er wordt aangeraden om in het derde trimester van de zwangerschap de voorbereiding voor de bevalling te starten.

 

Het derde trimester

Het derde trimester is tevens het laatste trimester van de zwangerschap. Er wordt dan gesproken over de 28e week tot de bevalling. Het is handig om voor het derde trimester al op de hoogte te zijn van de verloop van de laatste weken van de zwangerschap. Ook is het goed om op de hoogte te zijn van het verloop van de andere trimesters van de zwangerschap. Veel informatie over de diverse weken en periodes van de zwangerschap kun je lezen op 28wekenzwanger.nl.

 

Het volgen van een zwangerschapscursus

Om goed voorbereid te zijn op de bevalling en de zorg van het kindje, wordt er aangeraden om een zwangerschapscursus te volgen. Tijdens deze cursus leer je onder andere verschillende technieken om te ontspannen. Bij teveel stress kan er adrenaline in het bloed voorkomen, dat de weeën doet afnemen en de bevalling dus doet vertragen. Ook wordt er ingespeeld op de periode na de geboorte van het kindje.

 

Zwangerschapscursus met de partner

Bij veel zwangerschapscursussen nemen vrouwen hun partner mee. Op deze manier zijn zij ook goed voorbereid op de komst van het kindje. Tevens weten zij wat ze moeten doen wanneer de vrouw weeën krijgt of wanneer zij stress heeft. Het mee nemen van de partner naar zwangerschapscursus is dus erg verstandig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *