Waarom een ventilator kopen?

      Geen reacties op Waarom een ventilator kopen?

Lekker he, dat warme weer! Maar soms is het gewoon even genoeg, en wilt u bijvoorbeeld rustig kunnen werken zonder dat het zweet van uw voorhoofd loopt. Werken in de hitte komt de productiviteit immers niet ten goede. En slapen met warm weer is vaak ook lastig. Dan is een ventilator de ideale oplossing om niet nachtenlang wakker te liggen!

 

ventilator

Voor iedere toepassing

Er zijn ventilators voor iedere locatie en doel. Als u verwacht de ventilator vaak te gebruiken, is het de moeite waard om te investeren in een plafondfan. Deze wordt aan het plafond geïnstalleerd en kan de hele ruimte afkoelen. Zulke fans kosten wel wat meer, maar zijn altijd met één druk op de knop te gebruiken. Uiteraard kunt u ook de draaisnelheid instellen, en is er een timer beschikbaar zodat u de ventilator al kunt aanzetten voordat u binnenkomt. Wilt u een ruimte alleen af en toe verkoelen, dan kunt u een staande fan (statiefventilor) aanschaffen, die u simpelweg in het stopcontact kunt steken. De bekendste statiefventilators zijn hebben een ronde fan, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Heeft u weinig ruimte, dan is een toren- of kolomventilator iets voor u: deze ventilators staan rechtop en nemen dus minder ruimte in. Bovendien zien ze er zeer stijlvol uit: een ideale oplossing voor ieder kantoor! Als u snel een grote ruimte wilt verkoelen, is een vloerventilator handig: doordat ze op de grond staan, kunnen ze meer kracht produceren en dus sneller koelen.
Voor op uw bureau zijn er zelfs extra kleine staande ventilators te koop, waarmee u altijd een frisse wind door uw gedachten kunt laten waaien. Mocht er geen stopcontact in de buurt zitten, dan bestaan er zelfs USB-ventilators, die u in uw computer kunt steken. Kortom, voor ieder doel en voor iedere ruimte kunt u een geschikte ventilator vinden. Bovendien zijn ventilators in vele kleuren te verkrijgen: stijlvol zwart of wit voor op kantoor, maar ook gekleurde voor in de kinderkamer.
U wist het misschien niet, maar ventilators zijn niet alleen geschikt om te verkoelen: er zijn ook ventilatorkachels te koop, waarmee u iedere ruimte behaaglijk warm kunt stoken.

Waar moet u op letten?

Om uw ideale ventilator te kiezen, moet u op een aantal zaken letten.
– Vermogen: hoe hoger het wattage, hoe harder de ventilator kan blazen. Om een grotere ruimte te verkoelen is uiteraard meer vermogen nodig dan voor een kleinere.
– Waaier: ventilatoren zijn verkrijgbaar met verschillende waaiergrootten. Hoe groter de waaier, hoe kouder het wordt.
– Geluid: veel ventilators maken geluid, vooral als u een hoge snelheid instelt. Als u zich aan lawaai ergert, zoek dan een merk en type uit dat weinig geluid veroorzaakt.
– Snelheid: een ventilatoren kan ingesteld worden op verschillende snelheden. Hoe sneller hij draait, hoe kouder het wordt.
– Timer: sommige vertiloren kunnen worden ingesteld met een timer, zodat hij op een bepaald moment vanzelf start en stopt. Dit is ideaal voor in de slaapkamer, of als u alvast uw huis of kantoor wilt afkoelen voordat u binnenkomt. 
- Efficiëntie: een ventilator die de hele tijd aanstaat, verbruikt veel elektriciteit. Zoek daarom uit welke merken het efficiëntst zijn, zodat u kosten bespaart en het milieu niet belast.

Zoekt u ook verkoeling?

Zoekt u een efficiënte manier om verkoeling te vinden bij warm weer? In veel landen zweert men erbij, en in Nederland wordt de ventilator ook steeds populairder. Verdiep u dus eens in de vele mogelijkheden, misschien vindt u wel uw ideale manier van verkoeling! Bij een ventilatorspecialist kunt u zich uitgebreid laten voorlichten over de vele mogelijkheden die er zijn. Aarzel dus niet, maar verzeker u van een goede nachtrust en een productieve werkdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.