Wat is het effect van een schaamlipcorrectie?

      Reacties uitgeschakeld voor Wat is het effect van een schaamlipcorrectie?

Voor menig aantal vrouwen geldt dat ze worden geconfronteerd met kleine schaamlippen die te groot zijn. Verschillende oorzaken kunnen hiervan aan de basis liggen. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een zwangerschap, maar ook de leeftijd kan hier een belangrijke rol in spelen. Voor andere vrouwen geldt zelfs dat ze van nature over grotere schaamlippen beschikken. Op het eerste zicht lijkt dat misschien geen probleem, maar toch willen veel vrouwen hier graag iets aan doen. Dit niet in het minst omdat ze er wel degelijk lichamelijke ongemakken door ervaren. Het laten uitvoeren van een zogenaamde schaamlipcorrectie kan dan een prima oplossing betekenen.

Welk probleem stelt zich bij te grote schaamlippen?

Wanneer vrouwen geconfronteerd worden met te grote schaamlippen kan dit in de praktijk voor behoorlijk veel overlast zorgen. Deze overlast zal zich bovendien laten voelen tijdens het uitvoeren van verschillende activiteiten. Voor menig aantal vrouwen geldt bijvoorbeeld dat ze hier reeds hinder van ondervinden wanneer ze bijvoorbeeld gewoon rondstappen met een spannende broek. Daarnaast zijn ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld fietsen en paardrijden en zelfs seks pijnlijk.

Omwille van de bovenstaande redenen kan het overwegen van een schaamlipcorrectie meer dan de moeite waard zijn. Veel vrouwen stellen zich ook de vraag hoe ze de grotere schaamlippen nu precies hebben gekregen. In de praktijk kunnen heel wat uiteenlopende oorzaken hiervan aan de basis liggen. Het komt bijvoorbeeld niet zelden voor dat vrouwen hier gewoon mee geboren worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat de grotere schaamlippen het gevolg zijn van bijvoorbeeld een zwangerschap. In ieder geval zijn ze er en willen veel vrouwen dat er iets aan wordt gedaan. Het laten uitvoeren van een schaamlipcorrectie kan dan zomaar de perfecte oplossing betekenen.

Hoe verloopt een schaamlipcorrectie precies?

Voor een schaamlipcorrectie geldt dat ze zowel voor de binnenste als voor de buitenste schaamlippen kan worden uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van een dergelijke ingreep wordt overtollig vet- en / of huidweefsel verwijderd. Voordat de schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd zal er altijd samen met jou worden besproken hoeveel er precies kan of zal worden weggehaald. Het is namelijk zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen sprake is van overcorrectie. Mocht dat wel het geval zijn is het namelijk zo dat de functie van de schaamlippen kan worden aangetast. Het spreekt voor zich dat, dat helemaal niet de bedoeling is.

Waar rekening mee houden op vlak van nazorg?

Het spreekt voor zich dat er na het ondergaan van een schaamlipcorrectie nog rekening dient te worden gehouden met een bepaalde nazorg. Hoe dan ook is het heffen van zware voorwerpen evenals trekken en tillen verboden. Tijdens de eerste dagen volgend op de operatie zal er vastgesteld kunnen worden dat de schaamlippen sterk gezwollen zullen zijn. Bovendien is het zo dat ze pijnlijk kunnen aanvoelen na bijvoorbeeld een toiletbezoek. In ieder geval is het bij elk toiletbezoek belangrijk om goed de wondranden te ontsmetten. Zorg er bovendien voor dat de huid ook goed wordt afgedroogd. Het meest optimaal is gebruikmaken van bijvoorbeeld een inlegkruisje. Het is mogelijk dat er tijdig wat bloed en vocht in gaat zitten. Dat is normaal en niets om je zorgen over te maken. Hou er rekening mee dat je ongeveer één à twee weken werkonbekwaam zal zijn. Het hebben van seksuele betrekkingen wordt gedurende ongeveer vier weken sterk afgeraden.