Welke edelstenen zijn mooi voor sieraden?

      Reacties uitgeschakeld voor Welke edelstenen zijn mooi voor sieraden?

Op www.rubenrobijn.nl koop je hoogwaardige edelstenen voor sieraden. Omdat er veel keuze is aan kristallen en edelstenen, kun je in de war raken om de beste te kiezen. Je kunt je opties echter verfijnen door de kleur van de edelsteen te selecteren die je het leukst vindt. Als je bijvoorbeeld van paarse kleur houdt, kun je ervoor kiezen om amethist te kopen. Als je van rood houdt, kun je robijn kopen. Om het voor je gemakkelijker te maken om de beste edelsteen voor sieraden te selecteren, geven we je hier enkele aanbevelingen van verschillende edelstenen die vaak worden gebruikt voor sieraden.

 

De schoonheid van amethist

Amethist is een prachtige edelsteen met een ongewone kleur. Deze kostbare edelsteen heeft een paarse kleurtint die varieert van lichtpaars tot diep paars. Deze prachtige kleur vind je niet in andere edelstenen. Amethist wordt beschouwd als dé edelsteen. Hierdoor is de prijs van deze edelsteen hoog. Deze edelsteen ziet er aantrekkelijk uit met zilver of goud. Bovendien is amethist veelzijdig omdat het voor verschillende soorten sieraden kan worden gebruikt. Je ziet er bijvoorbeeld elegant uit met een paar amethist oorbellen. Daarnaast is een amethist ketting ook prachtig.

 

De schoonheid van diamant

Elke edelsteen voor sieraden heeft zijn betekenis en doel. In de trouwring wordt bijvoorbeeld meestal diamant gebruikt. Het is omdat diamanten het symbool zijn van saamhorigheid. Een diamant is zo kostbaar dat het alleen voor speciale gelegenheden wordt gebruikt. Het kan je uiterlijk veranderen om er mooier uit te zien. Diamant kan worden gebruikt voor een breed scala aan sieraden. Je kunt bijvoorbeeld diamanten oorknopjes, diamanten ringen en diamanten halskettingen dragen. Bovendien kan een diamanten hanger je look nog mooier maken. Ter informatie: diamanten zijn er in veel kleuren. Je kunt gele en groene diamanten vinden. Bovendien zijn blauwe en rode diamanten het zeldzaamst. Veel mensen worden echter verliefd op sprankelende heldere diamanten.

 

Andere kostbare edelstenen voor sieraden

Naast amethist en diamant worden er nog andere soorten edelstenen gebruikt voor het maken van sieraden. Je kunt bijvoorbeeld vaak smaragden vinden voor trouw- of verlovingsringen. Smaragd staat voor vruchtbaarheid. Een andere populaire edelsteen is Robijn. Deze edelsteen heeft een dieprode kleur die passie en liefde symboliseert. Robijn en rode saffier lijken op elkaar omdat ze van hetzelfde mineraal zijn gemaakt. Als laatste is blauwe saffier ook een van de mooiste edelstenen. Ongeacht het type edelsteen dat je voor de sieraden kiest, je moet deze in de vertrouwde winkel kopen om de originaliteit ervan te garanderen. Gelukkig kun je zulke vertrouwde winkels vinden en nu online bij Ruben Robijn bestellen om de edelsteen te krijgen die je zo graag wilt hebben.