Welke kleur make-up past bij jou?

      Geen reacties op Welke kleur make-up past bij jou?

Veel mensen weten heel goed welke kleuren hen wel en niet goed staan. Als je precies de verkeerde kleur aantrekt, kun je er opeens heel erg bleek uitzien. Er zijn speciale kleurtests die je hiervoor kunt doen, maar vaak kun je zelf ook al zien wat jou wel en niet mooi staat. Als je bijvoorbeeld een lichte, koele huidskleur hebt, moet je oppassen met warme kleuren. Pasteltinten kunnen je in dit geval wel heel mooi staan. Als je juist een donkere huidskleur hebt, moet je weer oppassen met pasteltinten, en kun je goed experimenteren met felle kleuren. Hetzelfde geldt voor sieraden, als je een koele ondertoon in je huidskleur hebt, staan zilveren sieraden jou meestal heel mooi. Daarentegen staan gouden sieraden weer erg mooi bij een warme ondertoon in je huid. Dit geldt niet alleen voor kleren en sieraden, maar ook voor make-up. Het is leuk om hier eens mee te experimenteren. Zo kun je zelf ook uitvinden wat je het beste staat. Er zijn wel bepaalde regels voor wat er wel en niet werkt bij jouw huidskleur. Als je bijvoorbeeld kiest voor permanente make up zal je worden geadviseerd in het kiezen voor de juiste kleur. Nouveau Contour leidt bijvoorbeeld specialistes op die je hier in kunnen adviseren. Of je nou kiest voor PMU lippen of PMU eye liner, de juiste kleur wordt gegarandeerd gekozen.

 

Ondertoon van je huid

Het begint allemaal met de basis van je make-up: de foundation. Het is erg belangrijk dat je de juiste kleur foundation voor jouw huid hebt, zo ziet het er natuurlijk uit. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de foundation ziet zitten. De perfecte foundation vinden is voornamelijk een kwestie van uitproberen. Bij de parfumerie kun je foundations uitproberen, en kunnen de verkoopsters je ook nog eens adviseren. Soms kun je zelfs kleine proefjes laten vullen met de foundations waarover je nog twijfelt. Zo kun je deze thuis rustig nog eens uitproberen en een dagje dragen. Als er nu een foundation bij zit die je erg goed bevalt, kun je deze met een gerust hart aanschaffen. Bij het aanschaffen van je foundation moet je ook letten op de ondertoon van je huid. Heb je bijvoorbeeld meer een roze of gele ondertoon? Hierover kun je je laten adviseren bij de parfumerie.

 

Kleur van je ogen

Als je je ogen gaat opmaken, kun je rekening houden met de kleur van je ogen als je je oogschaduw kiest. Als je bijvoorbeeld blauwe of grijze ogen hebt, kun je voor je dagelijkse oogschaduw taupe, grijs of violet kiezen. Mooie subtiele kleuren voor overdag die ook nog eens mooi staan bij je ogen. Om je ogen meer te laten stralen kun je kiezen voor prachtige aardetinten. Als je voor een avondje uit eens flink wil uitpakken kun je kiezen voor een smokey eye met zwart en donkerblauw. Als je een donkerblauwe kleur kiest die donkerder is dan je ogen, lijken je ogen nog blauwer. Ook kun je eens experimenteren met zilver.

 

Als je groene of groenbruine ogen hebt, kun je kiezen voor bruin, abrikoos, lila, of kaki. Voor een feestje kun je je ogen ook eens opvallend opmaken met goud, limoen, of helder paars. Vooral voor bijvoorbeeld de kerst kan het prachtig zijn om je ogen op te maken met gouden oogschaduw.

 

Als je nou bruine ogen hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor koper, brons, champagne, bruin en beige. Allemaal tinten in dezelfde kleurstijl die jou prachtig zullen staan. Als je zin hebt in een opvallende oogopslag, kun je eens kiezen voor zalm, koningsblauw, limoen, of knalroze.

 

Lipkleuren

Ook met je lipkleur kun je goed rekening houden met je huid. Houd echter ook genoeg rekening met de rest van je make-up. Als je de nadruk al op je ogen hebt gelegd, is het verstandig om niet te groots uit te pakken met je lipkleur. Je kunt wel kiezen voor opvallende lippen als de rest van je make-up naturel is.

 

Bij een lichte huid staat een roze-oranje, een rood-oranje of een matte romige kleur vaak heel mooi. Als je huid niet heel erg bleek is en je wil eens opvallen, dan kun je kiezen voor felroze of rood. Bij een getinte huid staat de wat warmere kleuren heel mooi, bijvoorbeeld koraalrood of warm oranje. Als je voor lichte of koele kleuren kiest, zal je gezicht er bleker uitzien. Bij een donkere huid kun je allerlei felle, heldere kleuren dragen. Donkerroze, fuchsia en oranje zullen je prachtig staan.

 

Als je bijvoorbeeld wil kiezen voor permanente make up op je lippen, zal je de kleur niet zelf hoeven bepalen. Een specialiste van bijvoorbeeld Nouveau Contour kan je adviseren over welke kleur het best bij je past. Zo loop jij straks rond met de perfecte PMU lippent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.