Zo houd je jouw kleding in perfecte staat

      Reacties uitgeschakeld voor Zo houd je jouw kleding in perfecte staat

Heb je nieuwe kleding gekocht? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is door je kleding in de beste staat te houden. Maar hoe doe je dit precies? Hier lees je verschillende tips over hoe je jouw kleding van www.thestorewoerden.nl/ of een van de vele andere webshops in perfecte staat houdt, zodat je er volop van kunt blijven genieten!

1: Koop kleding van goede kwaliteit

De eerste stap begint al voordat je kleding hebt aangeschaft. Het is namelijk van groot belang om kleding te kopen van goede kwaliteit. Goedkoop is duurkoop: dit gezegde wordt veel gebruikt en in veel gevallen zit hier zeker waarheid in, ook als het om kleding gaat. Het is daarom slimmer om kleding te kopen van betere kwaliteit. Hier betaal je waarschijnlijk meer voor, maar wanneer je de kleding vervolgens ook goed verzorgt, zul je hier heel lang nog de vruchten van plukken. Of je nu een nieuwe jump suit koopt of een nieuwe broek: kies voor kwaliteit!

2: Kijk naar het waslabel van je kleding

Bekijk altijd het waslabel van je nieuwe kleding. Deze tips is erg belangrijk, omdat dit het verschil kan maken in de levensduur van je kledingstuk. Als je het waslabel van tevoren bekijkt, weet je hoe je deze moet wassen en maak je hierin geen fouten. Ieder item wordt op deze manier goed gereinigd en zo blijft de kwaliteit goed. Was daarnaast ook jouw kleding altijd met kleuren die hierbij passen. Wit hoort bij wit en zwart hoort bij zwart. Gooi je dit bij elkaar, dan is de kans groot dat je witte kleding een grijze tint krijgt en dat wil je natuurlijk niet. Ook andere felle kleuren doe je bij voorkeur bij elkaar en niet bij lichte tinten.

3: Goede verzorging voor het type stof

Hoe je een bepaald item schoon houdt, is ook afhankelijk van de stof waar je mee te maken hebt. Zo vraagt linnen om een andere aanpak dan bijvoorbeeld wol of polyester. Er zijn voor sommige materialen speciale wasprogramma’s die je instelt in je wasmachine. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Bekijk van tevoren goed met welke stof je te maken hebt en of hier een speciale behandeling voor nodig is. Zo voorkom je vervelende situaties en geniet je langer van je kleding.

4: Vermijd de droger

Bepaalde items gooi je het liefst in de droger, zodat dit snel droog is. Maar in de meeste gevallen doe je er goed aan om je kleding in de lucht te laten drogen. Een droger kan je kleding namelijk laten krimpen en daarnaast bevordert het ook de slijtage. Laat gekleurde kleding niet in de zon drogen, dit kan ervoor zorgen dat het sneller bleekt.