Zuidzorg

      Geen reacties op Zuidzorg

Thuishulpen blijven thuis

Na het faillissement van HH Pantein-Vivent is het probleem met de overname van het personeel nog steeds niet afgerond. Hulpverleners van HH Pantein-Vivent worden niet of nauwelijks overgenomen door andere zorginstellingen in Brabant. Dit wordt gezegd door FNV Zorg & Welzijn en door de curator. Veel ex-medewerkers zitten nog thuis nu het faillissement officieel is afgerond.

 

Gemeenten

Volgens de curator worden veel ex-werknemers die zonder werk zitten naar hen doorverwezen. Echter kunnen zij niets meer voor hun doen. Na 1 februari is de verantwoordelijkheid grotendeels opgehouden. FNV Zorg & Welzijn heeft bij het stadhuis van de gemeente Oss geprotesteerd omdat zij het niet eens zijn met het verloop. Ze vinden dat de beloftes die gedaan zijn niet nagekomen worden. Reden hiervoor is dat ze vinden dat er nog teveel ex-medewerkers thuis zitten of een stuk op hun salaris in hebben moeten leveren.

 

ZuidZorg

Zorginstelling ZuidZorg zou de boedel van Pantein-Vivent onder stille bewindvoering van de curator overnemen, zonder medeweten van gemeenten overigens. Echter zou dit voor een oplossing zorgen die ervoor garant zou staan dat er zowat 80 procent van de werknemers overgenomen zouden worden. Hierdoor zou de huidige situatie voorkomen zijn. Gemeenten gingen hier niet mee akkoord en wilden dat lokale zorgaanbieders de werknemers over zouden nemen. Echter is dit niet verlopen zoals ze gehoopt hebben omdat nu meerdere kleine zorgaanbieders mensen aan moeten nemen. Met ZuidZorg was er een koopovereenkomst die ervoor zou zorgen dat er desnoods bij de rechter afgedwongen zou kunnen worden dat de werknemers overgenomen zouden worden.

ZuidZorg in Zuidoost-Brabant de grootste thuiszorgorganisatie en wilde zichzelf ook in Noordoost-Brabant op de markt beschikbaar stellen. Ze leveren thuiszorg, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Door met kleine teams te werken kunnen de medewerkers de beste zorgverlening aanbieden aan hun cliënten, wat de tevredenheid ten goede komt.

 

Afwachten

Op het moment is het afwachten wat de toekomst zal brengen. Voor veel ex-werknemers van HH Patein-Vivent is het nog onduidelijk wat de verdere verloop zal zijn. ZuidZorg had voor een goede oplossing kunnen zorgen maar werd hierin tegengehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *